Klockvisare: Guide till allting

Klockvisare Guide till allting

Det finns många sätt att ge tiden på ett digitalt eller traditionellt sätt med klockor, klockor, skärm … digitala klockor, som arbetar i kvarts, indikerar tiden med siffror, medan de flesta klockor använder nålar på En ratt för att berätta för oss och minuter. Och som vanligt har Watchrs visat stor kreativitet på det sätt de formar nålar (för praktiska eller mer fantasifulla syften). Dessa finns i en mängd olika stilar och material och är en integrerad del av designen av en klocka. Det skulle vara svårt att utarbeta en uttömmande lista över klockorna på klockorna, men vi kommer att titta på de mest använda nålkonstruktionerna på klockor, efter att ha gjort en liten rundtur i historien.

1 arnold & ljud (de berömda blånålarna)

arnold ljud (de berömda blånålarna)

Skillnaden mellan en analog klocka och en digital klocka

Skillnaden mellan digitala och analoga klockor är deras visningsform. Medan en analog klocka visar tiden genom nålar på en urtavla, visar en digital klocka tiden i form av siffror och siffror i allmänhet på en LED -skärm

den digitala klockan

Den digitala klockan använder batterier eller någon form av elektrisk energikälla som gör att vibrationer och impulser kan korsa en krets. Förutom källan till elektrisk energi och digital skärm visar digitala klockor också ett annat timformat. Oftast visar digitala klockor tiden i 24 timmars format. Det finns dock många digitala klockor som gör att du kan definiera formatet enligt dina preferenser.

2 digital klocka
Klockvisare

I en analog klocka är emellertid 12 -timmarsformatet det enda alternativet. Som regel har digitala klockor sju segment, allt från LCD-, LED- eller VFD -skärmar. Skärmen visar fyra -siffror i ljusa färger och innehåller ibland också en AM / PM -skärm.

den analoga klockan

Den analoga klockan använder nålar i olika former, format, stilar och design. Centrala element i ratten på tidstycket, nålarna genom att vända punkten till indexen med romerska siffror, arabiska figurer eller vanliga linjer eller utan tidsmarkör eller med endast figurerna 12, 3, 6 och 9 beroende på utformningen av ratten. Mellan dessa timmarkare finns markörerna för minuter. De jämförs med mycket mindre och är i allmänhet i form av index.

3 vit fickur i rött guld

vit fickur i rött guld – Klockvisare

En mekanisk analog klocka är mycket mer än en enkel enhet som visar tiden. Det kan införlivas med viktiga funktioner som GMT -funktionen som indikerar tiden för två tidszoner. Displayfunktionerna för mån, dag och datum och kronograffas är andra ytterligare funktioner som kan inkluderas i en analog klocka.

vad kallar du nålarna på en klocka?

Oavsett om det är för ett armbandsur eller en fickur varierar antalet nålar. Tre i antal, i allmänhet, ratten, beroende på modell, kan ha en eller två nålar, eller till och med fyra nålar som rör GMT/UTC -klockor för en andra tidszon. ”Tic-tac” är karakteristisk för den analoga klockan, vars mekanism skapar samtidig rörelse av sekunderna, minuter och timmar. Nålarna indikerar tid, minuter och sekunder och det är lätt att skilja dem från varandra.

4 Charles J noack

  • Timnålen är kort och tjock, minutnålen är längre och finare.
  • Minutnålen är större än timmar, smeknamnet ”The Large Needle”.
  • Den andra nålen, även kallad ”Second Hand”, är anmärkningsvärd för sin snabba resa, markerar 60 sekunder, en minut, passage av minuter per timme.

var kommer termen ”begagnad” från?

Dess namn kommer från verbet ”trav” i förhållande till vägen som en häst rör sig, det vill säga med små hopp eller i ryck. Övergången från sekunder till en annan är gjord i jolter, 60 gånger per minut. Den andra handen rör sig i jolter, till rytmen i pendelens svängningar. Den ”stora andra handen” kallas, dess nål är tunnare än protokollet och timmen. Term som används för klassiska klockor, för på kronografer kallas det ”lilla andra hand”. Den lilla begagnade har en mindre nål.

den lilla andra

Sekunderna, som indikeras av den centrala nålen i sekunderna, kan också anges i en liten urtavla som ligger på klockans urtavla. Det kallas ”The Liten Second” i motsats till den stora andra i centrum. Denna lilla urtavla av den lilla sekund, om den i allmänhet ligger klockan nio eller sex, kan placeras till höger om ratten eller uppåt klockan 12.

5 liten andra, fickklocka av Patek Philippe 1905 Aiguille Louis XV
Klockvisare

den lilla sekund med Patek Philippe Yellow Pocket Watch i en emaljskiva och Louis XV-nålar, från 1905

hur många nålar på en urtavla?

I allmänhet skyddar ratten en, eller till och med två eller tre sekunder av sekunderna, timmen, minuter, beroende på modell. Vissa klockor, med GMT/UTC, har en fjärde nål som indikerar en andra gång Useau. Nålarna är placerade i mitten av ratten och körs i samma riktning, animerad av den mekaniska rörelsen med manuell, automatisk eller kvartsmontering.

Historien om klockor nålar

Även om klockorna med en enda nål anses vara ganska ovanliga eller okonventionella eftersom de flesta tidstycken har minst två nålar, började mekanisk timing med klockor av denna typ. När geniala klockor producerade de första mekaniska klockorna använde de bara en nål för att indikera tiden på dagen.

den första nålen i de första klockorna

Fram till början av 1700 -talet hade tornklockor bara en nål, vilket indikerade heltid eller kvartalet. Det var inte ett stort problem, vid den tiden, även om mätningstiden redan var mycket viktig, var livets takt mycket mindre hektisk än idag. Dessutom måste klockor vara läsbara på avstånd och med en enda nål fanns det ingen risk att förvirra nålarna på timmar och minuter

Med utvecklingen av mer exakta klockor (fel i tornets första klockor kunde nå upp till en halvtimme om dagen) började ratten också visa fem minuters intervall och sedan bli vanligt för klockmakare har inte bara Nål som visar timmarna, men också en sekund för att visa protokollet. Ändå har en timepieces i en nål fortsatt att tillverkas och fram till idag. Varumärken som Audemars-Piguet, Breguet, Jaquet Droz, Konstantin Chaykin, Speake-Marin, Vacheron Constantin och andra har fortfarande eller har modeller i en nål i sina samlingar.

historiska tidstycken med en enda nål

Historien om klocktillverkning är rik på anmärkningsvärda exempel på klockor och klockor med en enda nål. Klockor och klockor har skapats i olika åldrar i historien, till exempel Palazzo Vecchio, den första offentliga klockan som gjordes i Florens samt den första mekaniska klockan, 1353 av Niccolò Di Bernardo, en florentinsk urmakare

6 Klocka till en nål, rådhuset Florens i Italien

Klocka till en nål, rådhuset Florens i Italien

Westminster Abbey byggdes 1245 och sedan dess ägde varje kunglig kröning, med undantag av Edouard V och Edouard VIII, i denna kyrka. De tre klockorna med en enda neo-gotisk nål med vackert dekorerade svarta urtavlor, gyllene romerska siffror och en enda nål installerades mellan 1738 och 1745, när de två tornen var klar, av urmakaren John Seddon.

7 klocka till en nål, Westminster Abbey, London, England

klocka till en nål, Westminster Abbey, London, England

Pocket Watch med en nål, ”prenumerationen” av Breguet

1797 skapade Abraham-Louis Breguet, den största urmakaren genom tiderna, ett av de mest berömda exemplen på fickur till en nål, ”prenumeration”. Lanserade genom en reklambroschyr 1797 och utrustad med en speciell rörelse av stor enkelhet baserad på en stor central fat, såldes den på prenumeration (därmed namnet), med en insättning på en fjärdedel av priset till beställningen. Olika modeller har producerats, med olika rattor och lådor i guld eller silver. Diametern var i allmänhet cirka 60 mm, men vissa producerades också med mindre diametrar (av vilka några är bara 40 mm).

8 breguet pocket watch n.542, 62 mm, silverfodral med guldnät, emaljskiva, såldes 1800
Klockvisare

breguet pocket watch n.542, 62 mm, silverfodral med guldnät, emaljskiva, såldes 1800

9 breguet pocket watch n.1391, 57 mm i diameter, guldfodral, guilloche i guld, såldes 1805
Klockvisare

breguet pocket watch n.1391, 57 mm i diameter, guldfodral, guilloche i guld, såldes 1805

”Philosophia” -armbandet av Vacheron Constantin

Skapad av Cabinotier Atelier Service of Vacheron Constantin tillägnad specialkontroller, Philosophia -modellen, utsedd av dess ägare, associerar en virvelvind klockan 6 i den centrala timmen i en 24 -timmars skärm. Om ägaren vill veta den exakta tiden vid någon tidpunkt, kan han aktivera tvärbacken av protokollet på protokollet. Den ursprungliga idén var baserad på postulatet att mänskligheten inte behöver ständigt veta den exakta tiden per minut.

10 klockan

Idag har hantverksklockorna med en enda nål fortfarande ett stort antal fläktar som lockas av den ovanliga utformningen av ratten, ofta en konversationsutlösare. Faktum är att design är en av de viktigaste faktorerna för att välja våra tidstycken. I slutändan, som olika undersökningar har visat, för det mesta vi tittar på vår klocka är det inte att kontrollera tiden, utan helt enkelt att observera objektet.

Watchmakers, gör de fortfarande en enda nåluppring?

Den tyska urmakaren Metesinger har erkänts som specialist i tillverkningen av klockor till en enda nål sedan 2001, då designern och entreprenören Manfred Brassler grundade företaget i Münster för att skapa tidpunkter som, S ’inspirerar ursprunget till ursprunget till Klockning, kan erbjuda en alternativ och charmig och enkel representation av tiden.

11 klocka

Efter skapandet av sin modell n ° 01 utrustad med en punkt med fin nål som gör det möjligt för bäraren att läsa tiden till fem minuter, har Metesinger utvidgat sökningen runt klockorna till en enda nål och utökat intervallet till att inkludera mer komplex Modeller som också visar veckodagen, datumet eller till och med en andra tidszon, i de flesta fall med öppna skivor som gör det möjligt för designers att inte påverka begreppet ”en hand”.

12 vacheron constantin phiilosophia

vacheron constantin phiilosophia

Betydelsen av nålarna på en klocka

Att läsa timmen på en klocka, en fickur eller ett armbandsur görs på en urtavla. I mitten av ratten finns det timmarna i timmen, minuter och sekunder som vänds runt, i riktning från vänster till höger, därav uttrycket ”i riktning mot nålarna på en klocka”. Nålarna är tidsindikatorer och efter timnålen introducerades minutnålen omkring 1691 av den engelska urmakaren Daniel Quare (1649-1724). Daniel Quare är den som uppfann mekanismen för att orsaka nålarna på timmarna och minuters våningssäng i samma axel. Nålarna skars i metallbitar och punkterades med en hammare. Det var först 1800 att skära dem till pendeln med stamperen. Precious eller Semi-ädelstenar dekorerade nålarna.

13 Blancpain Timeless

Vissa urmakning varumärken erbjuder en innovativ design med den unika nålen. Innovativ, men inte så mycket sedan den första fickurtillverkningen fram till slutet av artonhundratalet hade bara en nål.

Ursprunget till betydelsen av nålarna på en klocka

Historiskt uppstår betydelsen av nålarna på solur. De första modellerna av soluppringningar går tillbaka till – 1500 år, där mannen mätte den tid som förflutit av ett instrument med en stil planterad på en plan yta. Timmen visades på denna yta och gav tiden under dagen, beroende på solens lopp. Stilskuggan var från vänster till höger, som bestämde rotationen av nålarna som vänds på samma sätt som solskuggan på marken, det vill säga i ”riktningen för nålarna på” en klocka ” . Den mekaniska klockan som uppfanns i norra halvklotet följer denna betydelse. Om mätningarna av tiden hade uppfunnits på södra halvklotet, skulle det ha påverkat betydelsen av nålarna på en klock? Förmodligen!

hur man ändrar nålarna på en klocka?

Nålarna på en klocka återspeglar inte bara rörelsens fästing-tAC i tidsmätningar, utan spelar också en stor roll i det övergripande estetiska värdet på en klocka. Således tittar Breguet -klockorna, kända för sin högkvalitativa mekanism men också för den eleganta designen av nålarna, från 1783, som var gjorda av blått stål, i guld med ihåliga -ut -cirklar.

14 breguet nålar
Klockvisare

Ersättningen av klocknålen visar sig vara ett känsligt företag som måste utföras företrädesvis av en urmakare. Nålarna kan vara mycket ömtåliga och dess hantering kräver uppmärksamhet. Men om du har några klocktillverkningsverktyg och du är noggrann och tålamod kan du göra det själv.

Valet av nålens storlek

15 reparation

Välj nålar är viktigt och kan vara svårt, eftersom till skillnad från de flesta reservdelar är nålstorlekar inte begränsade till standarder. Således är det nödvändigt att ta de exakta mätningarna för att ha justeringen som motsvarar klockrörelsen. Det finns skillnader mellan märken och nålar anpassar sig inte till varandra. Det viktigaste är att mäta nålens längd såväl som hålets diameter vid nålens huvud.

hur man ändrar tider, minuter och sekunder på video

video https://www.youtube.com/watch?v=vzuienyz38i

hur man byter nålar med en klocka?

För att ändra nålarna från en klocka, ta hänsyn till att nålarna inte är standardiserade i ett litet storlek. Storleken på en hand bestäms av två mätningar, som görs i millimeter: hålets diameter och nålens längd. Det viktiga, efter att ha ändrat nålarna är att kontrollera att den nya montering av nålar anpassar sig till klockans rörelser. Mätningarna utförs med en speciell manuell kaliber eller till och med med bromsok för att mäta stolparna som överskrider rörelsen. Nålens längd mäts från punkten eller slutet i mitten av hålet i navet, inte i slutet av spetsen.

16 mät en klocknål

För benchmark måste spetsen på timnålen nå eller röra vid de inre kanterna på tidsmarkörer, punkten på minutnålen måste nå utsidan av timmarna, eller interiören i protokollet och spetsen av den andra nålen måste nå åtminstone samma som nålen på minuter eller utanför alla markörer på sekunderna. Så om minutnålen är för kort kommer det att vara svårt för dig att mäta tiden med precision, liksom nålen på timmar och minuter är av samma längd, det blir svårare att läsa lätt och snabbt ögat på en blick. Det är samma för de sekunders nålen som måste gå så långt som möjligt utanför för att tydligt differentiera sekunderna när de flödar.

17 olika klockor
Klockvisare

För att ta bort de gamla klistermärkena från klockan finns det flera metoder och flera verktyg som grundläggande manuella spakar eller verktyg för presto typ. Under demonteringen och återmonteringen av nålarna, kom ihåg att skydda urtavlan, användningen eller ett specifikt urtavlor eller en liten bit plastfilm. Efter att ha tagit bort glaset från ratten, med verktyget, rikta verktygets blad till botten av den lägsta nålen medan du uppmärksammar ratten. Tryck försiktigt på de böjda armarna på verktyget och lyft försiktigt på nålarna och ta bort dem från rörelsen.

18 presto

Presto verktyg

manuella spakar är enklare att använda eftersom spetsarna placeras under nålarna och upp till de centrala stagen, då sänks motsatta ändar försiktigt för att lyfta nålarna.

19

hur man lägger nålarna från en klocka?

För att sätta stormens stormar på plats, fortsätt bara i motsatt riktning av nåljakt.

Video https://www.youtube.com/watch?v=ibdcius2wto

För att installera nya nålar kan den exakta processen och ordningen variera beroende på rörelsekomplikationerna men tekniken förblir mer eller mindre densamma. Verktygen som används för att installera nålarna är av olika typer men de vanligaste är verktygen för hantering för hand och bordspressar. När du ställer in nålar är det viktigt att upprätthålla rörelse i ett rörelsemedium utformat för specifik rörelse eller som har minst ett stöd för centrala smycken om du installerar en andra nål för att förhindra att smycken inte flyttas under installationen. Nålen måste vara jämn längs hela längden så att den inte rör eller klamrar fast vid ratten eller en annan nål.

20 visare

Om rörelsen har en datumkomplikation är datumändringen som traditionellt önskade vid midnatt. Innan du installerar en av nålarna, dra kronan och justera tiden långsamt tills datumet ändras, sedan den timnålen installeras direkt på 12. Minutnålen kan sedan installeras direkt efter, eller så kan tiden vara mer sammansatt fram till timmen anpassas direkt på ytterligare en timme (ofta 3,6 eller 9 för att underlätta identifieringen av inriktningen vid blotta ögat), vilket kan vara användbart om timnålen tenderar att hoppa något när datumet ändras.

21 visas
Klockvisare

Om klockan är mekanisk kan den andra nålen installeras utan någon speciell inriktning eftersom den inte behöver synkroniseras med nålen på timmar och minuter eftersom den kan justeras oberoende av ’sekundärnålen för att justera tiden.
Om klockan är i kvarts är det i allmänhet önskvärt att den andra nålen är i linje med de enskilda märkena på ratten med varje IKT av klockan. När inriktningen är bra kan den andra nålen lätt pressas ytterligare om det behövs. Om justeringen inte är korrekt är det nödvändigt att ta bort nålen och starta processen igen för en synkroniserad justering.

22 klocka visa

Förändring och implementering av nya nålar kräver en viss grundlighet och exakta gester för att säkerställa att tidsmekanismen fungerar; linjer som du har spårats För att ta bort och sätta tillbaka nålarna, måste studeras lite djupare för att undvika något fel. Det bästa, om du inte är säker, att kunna ändra dem själv, är att ta med dig din klocka till en urmakare.

de olika typerna av nål

Vi skiljer olika klockor. Designen av nålarna beror på modellerna på tidstycket, varumärkena. Nålar är tillgängliga i en mängd modeller. Bland detta stora antal, låt oss upptäcka några.

alfa nålar

alfa -typ nålar har en bred bas och en smal stång för att ansluta dem till mitten av ratten.

23 clocka

anglays

Pilnålarna har en pilformad pekare. De används ofta för sport eller tekniska klockor.

24 omega

Exempel: Omega Seamaster Planet Ocean

Stoppa nålar

stickhänder, även kallade stickhänder, är raka och långsträckta. Deras minimalistiska linjer lånar sig perfekt till klädda klockor.

25 klockan

Exempel: Piaget altiplanopiaget altiplano

Breguet eller Apple Needles

Vissa märken kommer måttligt att kalla dem ”Apple” (på franska – på grund av deras distinkta runda båge nära slutet), men för oss är dessa Breguet -nålar, även om Breguet har lämnat ett outplånligt avtryck på urmakeriet till den punkten som Många delar av klockor är bättre kända med dess namn (siffror, overcoil, etc.) och naturligtvis nålarna. Breguet -stilnålar designades i slutet av 1700 -talet.

26 Stoppa nålar

Exempel: Klassisk Breguet 7147

katedralnålar

Katedralnålar är en klassiker för militära klockor, men de har dykt upp på en mängd olika klockor med en stor nål med smala timmar och minuter – namnet på katedralen är troligen inspirerad av designen av det målade glaset för ljuset material.

27 Montblanc

Exempel: Montblanc 1858 Chronograph Tachymeter Limited Edition Bronze

handen -dauphine händer

En av de mest traditionella och populära stilarna av nålar. Dauphine -stilnålar har en triangulär form och är fasetterade. Etymologin kommer från ’dauphin’ den äldsta sonen till den franska kungen.

28 Carl_F_Bucherer_Manero

Exempel: Carl F. Bucherer Manero perifera

Fleur de Lys handnålar

Vilket trevligt namn, eller hur? Händernas blommor är dekorerade med en lilk stiliserad i en symbol som vanligtvis används i heraldik. Det dök upp på otaliga europeiska vapenskikt, och det är särskilt känt som en symbol för franska royalty.

29 Czapek

Exempel: Czapek quai des Bergues

lance händer nålar

lance -händerna liknar typen ”alfa” men är i allmänhet finare.

Exempel: Schwarz Etienne Roma Power

bladet

nålar

blad eller blad på franska – brett i mitten och smalt i slutet och vid basen påverkas de bladformade nålarna perfekt av en klassisk och diskret design.

30 Moser

Exempel: H. Moser Cie strävan perpetual kalender

Mercedes Needles

Namnet på ”Mercedes” -nålarna kommer från den tre -pekade stjärnan i timmarna Aiguille, som liknar Mercedes Benz -logotypen. Rolex indikerade aldrig varför han skapade dessa nålar, och om det finns en relation med fordonsmärket eller andra skäl för deras val. Det kan emellertid antas att stjärnan ”Mercedes” i den stora öppna cirkeln av timnålen utgör ett mer stabilt område där den självlysande färgen kan appliceras. Visuellt gör detta det också möjligt att skilja nålen från timmarna hos andra nålar i svagt ljus.

31 ROLEX

Exempel: Rolex Explorer

kastar nålar

dykare är den franska termen för att utse dykaren. Dyknålarna hänvisar i allmänhet till dykklockningsnålar (specifikt för omega) med en rak timnål och en mer framträdande och mycket synlig sabelformad minutnål. Orange är en populär färg för att förbättra de mycket stora minuterna av minuter.

32 omega

Exempel: Omega Seamaster ploprof 1200m

SERINGUE AIGUILLES

De eleganta sprutnålarna tar också sitt namn från sin form. Deras kropp är utformad i form av en fat med en fin punktformad nål. En perfekt design för att injicera elegans i klockor.

33 Patek_Philippe

Exempel: Patek Philippe Perpetual Calendar

snöflingor nålar

snöflingor är unika för Tudor -märket och specifikt för några av deras dykklockor. Enligt arvet utvecklades dessa nålar på begäran från den franska marinen, som ville ha mer läsbara nålar för dykare.

34 Tudor_Black_Bay

Exempel : Tudor Black Bay

Stitch Hands

tallnålarna har formen på färgen på spelkortet. Nardin Ulysses nedan har stingformade händer och visp.

35 Ulysse

Exempel : Ulysse Nardin Marine Torpilleur

svärdhänder

svärd eller svärd på franska – som namnet antyder har svärdets händer en form som liknar ett svärdblad. Många Cartier -klockor ger exempel på sådana nålar.

36 Cartier

Exempel: Drive de Cartier Extra Flat and Moon Phase

dauphine nålar

dauphine nålar är i form av en triangel långsträckt med en lättnad i dess centrum.

37 dauphines

bladnålar

bladnålarna, som framkallar sitt namn, har formen på ett ark.

38 Blancpain_Visares

Kung Louis XIV -nålar – Klockvisare

39 Louis_XIV Klockvisare

Enligt Versailles anteckningsböcker var The Dial ”Central Pediment of the Marble Courtyard utan mekanism. Nålarna på denna ratt användes manuellt och tjänade endast till att indikera kungens avgång och ankomsttimmar. Dessa nålar markerade 8:15 AM från Louis XIVs död fram till återkomsten av hans sonson Louis XV, 21 juni 1722”

nålar, oändliga modeller med överraskande design

Om nålarna spelar en viktig roll i den snabba visualiseringen av timmen, har de framför allt en unik design som ger den ultimata beröringen till tidstycket. Den unika nålen är också en utmaning för stora klockor som erbjuder ovanliga stilmodeller som lockar kännare och utmanar oinitierade. Unikt på en urtavla eller i duett eller trio, timme, minuter och sekunder behöver en kunskap som är värd hög klocktillverkning. Modellerna är oändligt tillgängliga. Du kan beundra dem i samlingarna av fickur och armbandsklockor som skyddar onlinebutikerna av gussetklockor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *